Post Job Free
Sign in

Project Manager Software Engineer

Location:
Athens, Attica, Greece
Posted:
November 04, 2016

Contact this candidate

Resume:

Παναγιώτης Δεκούλος

Οκτώβριος ****

Επίθετο: Δεκούλος

Όνομα: Παναγιώτης

Υπηκοότητα: Ελληνική

Πόλη Κατοικίας: Αθήνα

Έτος Γέννησης: 1963

Τηλέφωνο 693-***-****

e-mail: **********.********@*****.***

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

1.INTRALOT S.A.

Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες Τυχερών Παιχνιδιών

01/09/2010 έως 21/4/2016

Application Development, Integration and Delivery Back Office Systems

SENIOR MANAGER

2.IT SERVICES SA INTRACOM ( σήμερα ως Intrasoft International )

01/06/2005 έως 31/08/2010

PROJECT MANAGER

ΕΡΓΟ: ΟΠΑΠ ΑΕ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Στον όμιλο INTRACOM απασχολήθηκα συνολικά από το 2005 έως και τον Απρίλιο του 2016. Στην IT SERVICES ( σήμερα ως INTRASOFT INTERNATIONAL) εργάστηκα στο έργο του ΟΠΑΠ ως Project Manager από τον Ιούνιο του 2005 έως και τον Αύγουστο του 2010. Στην INTRALOT από τον Σεπτέμβριο 2010 έως και τον Απρίλιο του 2016 εργάστηκα στο ίδιο έργο ως Senior Manager of Application Development, Integration and Delivery for Back Office Systems.

Το έργο αυτό, «Διοικητικές και Οικονομικές Εφαρμογές – MIS», αφορούσε την υλοποίηση ενός πλήρους και ενοποιημένου συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης όλων των συναλλαγών του οργανισμού ( ERP), σύμφωνα αφενός με τις φορολογικές και λογιστικές υποχρεώσεις και αφετέρου προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ήμουν επικεφαλής και συμμετείχα σ’ όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής των εφαρμογών και των συστημάτων που παραδόθηκαν στο πελάτη και τέθηκαν σε παραγωγή. Ειδικότερα είχα τους εξής ρόλους :

oΧειριστής Σύμβασης ( Contract Managing )

oΥπεύθυνος Έργου ( Project Manager )

oΕπικεφαλής Ανάλυσης και Σχεδιασμού ( Head of Business Analysts )

oΕπικεφαλής Ανάπτυξης Λογισμικού και Εφαρμογών ( Head of Software Engineer and Business Development )

oΕπικεφαλής Εγκατάστασης, Παράδοσης, UAT και Go Live συστημάτων και εφαρμογών ( Delivery Manager )

oΕπικεφαλής Συντήρησης και Υποστήριξης ( Head of Applications Support )

Χειριζόμουν τη σύμβαση με τον πελάτη, τις νέες προσφορές και των χρεώσεων/τιμολογήσεων των επιπλέον αναπτύξεων ( Contract Managing ).

Σ’ όλη τη διάρκεια ήμουν υπεύθυνος για τη διοίκηση του έργου (Project Manager). Από την αρχή και κατά την εξέλιξη του έργου οργάνωνα και συμμετείχα στα Interviews, focus groups, Cross-functional team meetings, Brainstorming sessions, Facilitated Workshops, Prototype, Surveys and Questionnaire με σκοπό την συλλογή των απαιτήσεων όσο το δυνατό πιο δομημένες και τελικώς την πλήρη και ξεκάθαρη γνώση του business της κάθε μίας επιχειρησιακής δραστηριότητας του πελάτη.

Ως υπεύθυνος έργου δημιούργησα και συντηρούσα τα εξής κείμενα :

oStakeholders Register – Κατέγραφα τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα τα φυσικά πρόσωπα άμεσα ή/και έμμεσα εμπλεκόμενα στο έργο, το ρόλο τους, το τμήμα που ανήκουν και την ιδιότητά τους, τη διαθεσιμότητά τους και σε ποιές φάσεις/σημεία συμμετέχουν.

oList of all team members – Κατέγραφα τις απαραίτητες πληροφορίες για όλους τους εμπλεκόμενους από τη πλευρά του πελάτη, το βαθμό συμμετοχής τους, ποιες εργασίες έχουν αναλάβει, ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους και ποια η ιεραρχία τους.

oMeeting minutes – Μετά από κάθε συνάντηση συμπλήρωνα κείμενο στο οποίο γινόταν ανακεφαλαίωση των θεμάτων που συζητήθηκαν και ποιές αποφάσεις πάρθηκαν, ποιές ενστάσεις σημειώθηκαν, εάν αναφέρθηκαν ρίσκα και ποια, τους στόχους και τα κρίσιμα σημεία που καταγράφηκαν και τέλος ποιες ενέργειες/παραδοτέα εγκρίθηκαν. Με το κείμενο αυτό ενημερωνόταν όλα τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στη συνάντηση ώστε όλοι να έχουν την ίδια εικόνα.

oR.A.I.D Document- Με το κείμενο αυτό κατέγραφα και χειριζόμουν τα ρίσκα, τις προϋποθέσεις, τα θέματα και τις αποφάσεις που λαμβάνονταν κατά τη διάρκεια του έργου διατηρώντας την αναγκαία ιστορικότητα και τις εκδόσεις του. Χωρίζεται σε τέσσερεις παραγράφους : Risk Log, Assumptions, Issue Log and Decisions.

oDetailed Project Schedule – Με το Microsoft Project δημιούργησα και συντηρούσα τα Gantt διαγράμματα με τους χρόνους για κάθε ενέργεια. Επίσης στα τελικά εγκεκριμένα σχέδια συντηρούσα και το κόστος ανά ενέργεια ώστε να υπολογίζω το budget όσο το δυνατό πιο σωστά.

oTeam Calendars – Στο κείμενο αυτό διατηρούσα ημερομηνίες που σχετίζονταν με τη διαθεσιμότητα της ομάδας μου (εσωτερικές συναντήσεις, εκπαίδευση, συναντήσεις με το πελάτη, απασχόληση σ’ άλλα έργα, άδειες, απουσίες κλπ)

oRequirements Traceability Matrix (RTM). Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα που δημιούργησα κατά το σχεδιασμό του έργου είναι το requirements traceability matrix. Είναι απαραίτητο στη φάση της συλλογής των απαιτήσεων καθώς και στη διαχείριση, την αναδρομική αναφορά/ανίχνευση και την υλοποίησή τους καθώς το έργο εξελίσσεται.

oBudget Status Reports – Εκτίμηση ωρών ανά εργασία και ειδικότητα χαρακτηρισμένες σε επίπεδα δυσκολίας και πρόβλεψη σε επίπεδο έργου

oWeekly Status Dashboard/report – Εβδομαδιαία καταγραφή και αναφορά στη διοίκηση, εσωτερικά στην εταιρία και στο steered committee σχετικά με τη πορεία του έργου και αναλυτικότερα με σοβαρά updates, ποιες εργασίες εξελίσσονται, εάν υπάρχουν καθυστερήσεις σε σοβαρά θέματα, εάν υπάρχουν εργασίες που έχουν σταματήσει και γιατί, κρίσιμα επόμενα σημεία κλπ.

Υπήρξα ο επικεφαλής της ομάδας των αναλυτών/σχεδιαστών (Head of Business Analysts) αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ανάλυση κρίσιμων εφαρμογών όπως η Διαχείριση του Μητρώου Πρακτόρων, η ενημέρωση του συστήματος με τις πρωτογενείς συναλλαγές από το επιχειρησιακό σύστημα και την μεταφορά τους στη Γενική Λογιστική, στο Εμπορικό καθώς και στο σύστημα εκκαθαρίσεων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων.

Για τα παραδοτέα στο πελάτη από τη φάση της ανάλυσης αλλά και από τα Change Requests (CRs) που υπήρξαν στη διάρκεια του έργου χρησιμοποίησα τον PowerDesigner 12.0 της SYBASE ( τώρα το έχει η SAP) και MS Word για τα κείμενα. Αναλυτικότερα δημιούργησα και παραδόθηκαν στο πελάτη τα εξής :

oFunctional Requirements Specifications (FRS documents) – Μελέτες εφαρμογής για έγκριση από τον πελάτη του τι θα υλοποιηθεί.

oRequirements Diagrams (RQM) – Δημιούργησα μοντέλα απαιτήσεων στα οποία αναλύθηκαν όλες οι απαιτήσεις που είχαν καταγραφεί στη φάση της συλλογής τους και συσχετίσθηκαν με τεχνικούς, χρήστες και ομάδες χρηστών που θα τις υλοποιούσαν. Στα διαγράμματα που παράχθηκαν απεικονίζεται κάθε δομημένη πληροφορία ( functional specification, test plan, business goals, κλπ) και εξάχθηκαν ιεραρχίες των απαιτήσεων σε MS Word.

oEnterprise Architecture Modeling (EAM) – Στο EAM αναλύθηκαν και καταγράφηκαν, η οργανική δομή του οργανισμού, τα business functions σε σχέση με ποιές εφαρμογές και συστήματα τα υποστηρίζουν καθώς και η φυσική αρχιτεκτονική της εγκατάστασης. Τα διαγράμματα που παρήχθησαν είναι ανά επίπεδο :

Business Layer Organization Charts – Business Communication Diagram “καταγραφή και ορισμός των αλληλεπιδράσεων” (documenting sites and definition of the interactions) -- Process Map «καταγραφή λειτουργιών και επεξεργασιών» (documentation functions) – City Planning Diagram «γραφική απεικόνιση του οργανισμού» (show a global view of the organization)

Application Layer Σ’ αυτό το επίπεδο αναλύθηκαν και προέκυψαν οι εφαρμογές, οι βάσεις δεδομένων και άλλα συστήματα που πρέπει να υλοποιηθούν καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών, για να υποστηρίξουν τις λειτουργίες που προσδιορίστηκαν στο προηγούμενο επίπεδο. Τα διαγράμματα που παράχθηκαν είναι : Application Architecture Diagram (για παραδοσιακές client server) – Service Oriented Diagram (για απαιτήσεις SOA services)

Technology Layer Technology Infrastructure Diagram –Σχέδιο το hardware στο οποίο αναπτύχθηκαν οι εφαρμογές (software dlls, application repository & dlls), και ποια η κατανομή των βάσεων δεδομένων (devices production, UAT, development, DWH) καθώς και των συστημάτων που υπήρχαν και τα νέα (server clusters, firewalls, client workstations, rdbms engine, replications, backups, ftp server, EAS, .. )

oBusiness Process Model (BPM) – Δημιούργησα μοντέλο στο προσδιορίστηκαν, περιγράφηκαν και αναλύθηκαν όλες οι επιχειρησιακές, οι εσωτερικές και υποστηρικτικές εργασίες και ροές του οργανισμού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πληρωμή κερδών στους τυχερούς από τα ταμεία του Οργανισμού (όχι από τα πρακτορεία με μ.ο. 500 συναλλαγές ημερησίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Στη περίπτωση αυτή εμπλέκονται το επιχειρησιακό σύστημα LOTOS στο οποίο γίνεται διαλογή/πιστοποίηση των τυχερών δελτίων, το BOS του LOTOS που συλλέγει τις πληροφορίες και η αντίστοιχη εφαρμογή που ανέπτυξα στα πλαίσια του έργου και που αποτελεί μέρος του συστήματος Ταμείου η οποία με web service method (GET and POST URL) λαμβάνει τα δεδομένα της συναλλαγής με ένα XML αρχείο από το BOS/LOTOS και στη συνέχεια ενημερώνει μέσω γέφυρας (οριζόμενη ανά παιχνίδι, location και τρόπο πληρωμής) τη βάση του συστήματος του ταμείου καθώς και των εμπλεκόμενων άλλων εφαρμογών όπως πληρωτέοι εξαιτίας των υποχρεώσεων, πίνακες τραπεζών και καταλήγει στη δημιουργία λογιστικού άρθρου. Τα διαγράμματα που παραδόθηκαν στον πελάτη : Process hierarchy diagram (PHD) – high-level διάγραμμα στο οποίο αναλύθηκαν οι επιχειρησιακές λειτουργίες και δραστηριότητες ως ιεραρχίες επιμέρους εργασιών και ροών, Business process diagram (BPD) – Ανέλυσα το control flow από κάθε process, ποια δεδομένα και πως διακινούνται μεταξύ των εμπλεκομένων, σε κάθε περίπτωση, ατόμων ή/και των group ατόμων ή/και τους τρίτους φορείς ή/και τους διάφορους παρόχους.

oData Modeling – Εξαιτίας του μεγάλου εύρους του έργου δημιούργησα και συντηρούσα στη διάρκειά του περισσότερα του ενός μοντέλα για τον σχεδιασμό των οντοτήτων, των ιδιοτήτων τους καθώς και των σχέσεων μεταξύ αυτών για το σύνολο των επιμέρους εφαρμογών. Τα διαγράμματα που συντηρούσα για κάθε μοντέλο ήταν :

Conceptual Data Model (CDM / ERD diagram) – με περιεχόμενο entities, attributes, relationships, domains, data items and business rules, Logical Data Model (LDM) – στο οποίο ορίστηκαν τα indexes, foreign keys, validation, ranges and checks rules, Physical Data Model (PDM) – Δημιούργησα μοντέλα (αρχικά από τα CDMs) στα οποία ολοκληρώθηκε ο φυσικός σχεδιασμός του λειτουργικού περιβάλλοντος καθώς και του data warehouse. Στη διάρκεια του έργου για οποιαδήποτε παρέμβαση στο σχήμα της βάσης (table, column, trigger, index, rule, object..) δημιουργούσα νέα έκδοση ώστε να υπάρχει traceability συσχετισμένη με το/τα CRs. Η ανάλυση και η δημιουργία μέχρι και των PDMs που έκανα αφορούσε το σύνολο των εφαρμογών και θεματικών περιοχών του οργανισμού.

oΔιατηρώντας ενημερωμένα όλα τα προηγούμενα models μπορούσα πολύ γρήγορα να έχω μία πρώτη εκτίμηση για το impact analysis κάθε νέας απαίτησης, να το κατηγοριοποιήσω σε πεδία παρεμβάσεων και να υπολογίσω ένα πρώτο αλλά αρκετά κοντά στο τελικό effort sizing.

Υπήρξα ο επικεφαλής της ομάδας που ανάπτυξε τη πλατφόρμα ERP/MIS καθώς και τις εμπορικές εφαρμογές (Head of Business Development and Software Engineer). Για την υλοποίηση χρησιμοποιήθηκε ως GUI ο PowerBuilder v8.0 της Sybase (τώρα της SAP) με Sybase ASE 15.7 ως RDBMS. Ανέλαβα ο ίδιος τον σχεδιασμό και υλοποίηση πιλοτικών/κρίσιμων εφαρμογών που μέσα από αυτές προέκυψαν τα development standards (SoD) που, υπό την εποπτεία και συμμετοχή μου, τηρήθηκαν αυστηρά στη διάρκεια όλου του έργου και σε κάθε νέα υλοποίηση.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ορισμένα σημαντικά δεδομένα ώστε να είναι ξεκάθαρο το μέγεθος του έργου, το εύρος των απαιτήσεων και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Από το 1991 η INTRALOT παρέχει το επιχειρησιακό σύστημα on line gaming LOTOS (transactional system – Κεντρικό Σύστημα) στο οποίο υλοποιούνται οι πρωτογενείς συναλλαγές με τους παίκτες/πελάτες και βάσει του οποίου δραστηριοποιείται το δίκτυο πωλήσεων της ΟΠΑΠ ΑΕ που αποτελείται από 5000 ενεργά σημεία πώλησης, γνωστά ως «πρακτορεία», στα οποία λειτουργούν και είναι άμεσα συνδεδεμένες με το LOTOS περίπου 18000 τερματικές μηχανές με ωράριο λειτουργίας 13 ώρες την ημέρα επί 7 ημέρες την εβδομάδα επί 365 ημέρες το χρόνο. Πρόκειται για εγκατάσταση της οποίας τα εμπλεκόμενα συστήματα καλούνται να διαχειριστούν πλέον δισεκατομμύρια εγγραφές όπως για παράδειγμα το Data Warehouse ( Sybase IQ ). Στη διάρκεια της ημέρας αλλά ιδιαίτερα το βράδυ, σε off time του κεντρικού, γίνεται η ενημέρωση του BOS/LOTOS που είναι το back office support system του κεντρικού, του DWH και εξάγονται πληροφορίες σε δομημένα αρχεία για κάθε τρίτο σύστημα που εμπλέκεται στο έργο.

Σ’ ότι αφορά το εν λόγω έργο οι συγκεντρωτικές εγγραφές που ενημέρωναν το ERP/MIS ήταν περίπου 200,000 ανά ημέρα και στην εγκατάσταση υπήρχαν 190 named users με μέσο όρο 80 concurrently διαμοιρασμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένα επιπλέον σημείο το οποίο ήμουν αναγκασμένος να αντιμετωπίζω σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης μία εφαρμογής και να λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου, ήταν η διαρκής παρέμβαση του ΟΠΑΠ στα προϊόντα/παιχνίδια που προσφέρει στους πελάτες του με αλλαγές/τροποποιήσεις/βελτιώσεις ακόμα και στα δομικά τους στοιχεία (στις κατηγορίες των νικητών, στις προωθητικές ενέργειες που έτρεχαν, στην κοστολογική ανάλυση ανά κέντρο κόστους, στην διαχείριση και επίδραση του μητρώου των πρακτόρων, κα). Αυτό επηρέαζε τόσο την batch διαδικασία καθημερινής ενημέρωσης του ERP/MIS όσο και το ίδιο το σύστημα, εφαρμογές και σχήματα των βάσεων δεδομένων.

Δεδομένου όλων αυτών και στα πλαίσια του optimization for performance and tuning, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και λεπτομέρεια στο normalization των βάσεων δεδομένων αλλά στη συνέχεια υπήρξε και de-normalization καθώς επίσης και στην ανάπτυξη templates frames/windows κάθε εφαρμογής ώστε να τηρούνται στην υλοποίηση οι κανόνες που δοκίμασα και τελικά επιλέχθηκαν.

Ειδικότερα σε επίπεδο database έγιναν οι εξής παρεμβάσεις :

oΣτους μεγάλους detail πίνακες των πωλήσεων/πελατών και των πωλήσεων/προϊόντων έχουν αφαιρεθεί τα foreign keys από τους lookup και dimensional πίνακες και έχουν παραμείνει τα FK σε κύριες οντότητες. Η παρέμβαση αυτή βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της διάρκειας των bulk inserts που γίνεται κάθε βράδυ.

oΤα database data segments δημιουργήθηκαν σε συγκεκριμένα physical devices ενώ τα log segments σε διαφορετικά.

oLarge and heavily used detail tables «μοιράστηκαν» σε διάφορα devices (Segmentation).

oΟρισμένοι από τους Large and heavily used detail tables «μοιράστηκαν» με κριτήρια τα προϊόντα, τη περιοχή των πρακτορείων και το υποκατάστημα σε διάφορους δίσκους (Partitioning).

oΗ ενημέρωση των ημερήσιων συναλλαγών κάθε βράδυ ανεβαίνει σε ενδιάμεσους πίνακες που δεν έχουν κανένα είδους constraint (no pk, fk, rule) ώστε να διατηρείται η υψηλή ταχύτητα ενημέρωσης κερδίζοντα παράλληλα το ελάχιστο logging των data. (Fast Bulk Copy).

oΣτη δομή των large and heavy used detail tables έχουν προστεθεί στήλες από τις master οντότητες καθώς και flags από τους lookup πίνακες ώστε να μειωθούν τα Joins στα queries ( redundancy after de-normalization).

oΟι non-clustered indexes των large and heavy used detail tables δημιουργήθηκαν σε διαφορετικά devices από αυτά των data.

Σε επίπεδο software engineer σχεδίασα και έγραψα τον κώδικα για τα υποδείγματα templates ανά frame/category που χρησιμοποιήθηκαν στη φάση της ανάπτυξης δημιουργώντας ένα repository με windows ancestors and many user objects. Ενδεικτικά αναφέρω :

oΤα templates αυτά αποτελούνται από controls στα οποία αντιστοιχίζονται objects και διαθέτουν το κάθε ένα τα αντίστοιχα events που υποστηρίζονται. Έγραψα τον απαραίτητο κώδικα με PowerScript στα pre-define and my user defined events ανά object. Για παράδειγμα δημιούργησα ένα datawindow user object στο οποίο έγραψα τον κώδικα σε διάφορα event για να υποστηρίζονται όλες οι προδιαγραφές που είχα θέσει σαν ελάχιστες (retrieve, sort by labels click or user define sort, add/remove column, update, rollback, etc..) Στο επόμενο στάδιο συνέθεσα τελικά frames ( windows ancestors ) και έτσι δόθηκε η δυνατότητα κάθε νέο application window να χρησιμοποιεί visual and nonvisual objects inherited από αυτά που είχα δημιουργήσει τηρώντας όσο το δυνατό την ίδια γραμμή ανάπτυξης αλλά ιδιαίτερα να χρησιμοποιείται ο κώδικας που υπάρχει και έχει δοκιμαστεί και ελεγχθεί.

Επίσης κάθε δομική παρέμβαση/αλλαγή/προσθήκη χρειαζόταν να γίνει μόνο στα templates και τα application windows απλά να γίνουν regenerate.

oΟρισμένοι από τους κύριους ancestors είναι : Win_anch_master/Το υπόδειγμα από το οποίο γίνεται inherit κάθε νέο window διαχείρισης ενός master πίνακα, Win_anch_master_dist/Το υπόδειγμα από το οποίο γίνεται inherit κάθε νέο window διαχείρισης ενός master πίνακα που έχει composite primary key, Win_anch_master_detail/Το υπόδειγμα από το οποίο γίνεται inherit κάθε νέο window διαχείρισης ενός master πίνακα με ένα detail, Win_anch_master_details_tabs/Το υπόδειγμα από το οποίο γίνεται inherit κάθε νέο window διαχείρισης ενός master πίνακα με πολλούς detail πλαισιωμένους σε tab σελίδες, Win_anch_report/Το υπόδειγμα από το οποίο γίνεται inherit κάθε νέο window διαχείρισης ενός master πίνακα με πολλούς detail πλαισιωμένους σε tab σελίδες.

Σε επίπεδο business development σχεδίασα και έγραψα τον κώδικα για τις κρίσιμες εφαρμογές οι οποίες παράλληλα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για όλες τις υπόλοιπες. Αυτές ήταν η Γενική Λογιστική, το υποσύστημα των γεφυρών σύνδεσης/επικοινωνίας με το εμπορικό και την ημερήσια ενημέρωση από το επιχειρησιακό, την εφαρμογή του Ταμείου με την ιδιαιτερότητα της διασύνδεσης μέσω web service (get and post url) για τις πληρωμές των κερδών με στόχο τη τάχιστη ολοκλήρωση της κάθε συναλλαγής (<=6 sec for Post URL Send request Get URL Receive XML Update database print cheque) Post URL Send Logical Commit, την εφαρμογή Στατιστικής λόγω διαχείρισης τεράστιου όγκου δεδομένων (στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το DWH) και την εφαρμογή Λογιστικής Κοστολόγησης για την Εξαγωγή Αποτελεσμάτων. Οι κυριότερες εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου είναι:

oΕφαρμογή Γενικής Λογιστικής σε συ-λειτουργία με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

oΥποσύστημα Ταμείου (Πληρωμών – Εισπράξεων/Εκκαθαρίσεων) με διασύνδεση με το BOS του gaming system LOTOS για τις πληρωμές κερδών

oΥποσύστημα BankCollections (Settlements, Πληρωμών – Εισπράξεων/Εκκαθαρίσεων) με διασύνδεση με το gaming system LOTOS

oΕφαρμογή Στατιστικής

oΕφαρμογή Προϋπολογισμού

oΔιαχείριση Προμηθειών

oΔιαχείριση Αγορών και Δαπανών

oΔιαχείριση Πωλήσεων

oΔιαχείριση Αξιογράφων

oΔιαχείριση Αποθεμάτων και Υλικών

oΔιαχείριση Περιουσίας

oΕφαρμογή Παγίων και Αποσβέσεων

oΕφαρμογή Λογιστικής Κοστολόγησης για την Εξαγωγή Αποτελεσμάτων

oΗ εγκατάσταση περιλαμβάνει και σύστημα HR ( Personnel and Payroll ) στις οποίες είχα συμμετοχή στη διοίκηση του έργου.

Παράλληλα σχεδίασα και ανέπτυξα τη διασύνδεση του gaming επιχειρησιακού συστήματος LOTOS με το ERP (Integration between LOTOS and ERP). Η διασύνδεση αφορά την εξαγωγή των δεδομένων από το LOTOS σε αντιστοιχία με τις απαιτήσεις του ERP ( objects and accounts mapping πωλήσεις, επιστροφές, προμήθεια, διαλογή και λοιπά έξοδα, πληρωμές κερδών και υποχρεώσεων από όλα τα κανάλια : pos, τράπεζες και ταμεία, συλλογή πληρωμών/εισπράξεων από αρχεία τραπεζών μέσω ΔΙΑΣ με ftp server, κλπ ). Συνολικά η ανάπτυξη έγινε με stored procedures και sql batches γραμμένα εξολοκλήρου σε Transact-Sql ( T-Sql ).

Σχεδιασμός, ανάπτυξη, συντήρηση και υποστήριξη εφαρμογής Μητρώου Πρακτόρων/Πελατών ως primary master data system. Υλοποιήθηκε σε Power Builder v8.0 ως εργαλείο GUI και SYBASE ASE 15.7 ως βάση δεδομένων. Αναπτύχθηκαν σε ASE 15.7 stored procedures, triggers and auto scheduled sql batches για την ενημέρωση της βάσης, τον καθαρισμό δεδομένων και την αποστολή σε τρίτα συστήματα. Ενσωμάτωση της ιστορικότητας των αλλαγών των δεδομένων του Μητρώου σ’ όλες τις αναφορές ( reports ) σ’ όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα εν λόγω στοιχεία.

3.ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ

01/01/1998 έως 31/05/2005

DIRECTOR of PUBLIC SECTOR

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Υπεύθυνος όλων των μεγάλων έργων του δημόσιου τομέα

Σύνταξη και παρακολούθηση των συμβάσεων με τους φορείς του δημοσίου

Υπεύθυνος και συμμετοχή στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων της ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ σχετικά με τους δημόσιους οργανισμούς (ERP for public / Enterprise Applications Systems )

ΕΡΓΑ:

ΟΠΑΠ ΑΕ (Power Builder v5.00, SYBASE ASE 12 )

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ του ΚΡΑΤΟΥΣ/Διεύθυνση ΕΤΕΠΠΑΑ (Power Builder 7.0, SQL Server 2000)

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Power Builder v5.00, SYBASE ASE 12)

4.SOCIETE GENERALE (Γαλλική Τράπεζα)

01/12/1996 έως 31/12/1997

PRODUCT MANAGER

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Υπεύθυνος για τα εργαλεία For Reporting and Statistics

Υπεύθυνος συντήρησης και ενημέρωσης βάσης δεδομένων από την ημερήσια κίνηση του κεντρικού δοσοληπτικού συστήματος της τράπεζας (Business Objects, SYBASE 7).

Υπεύθυνος και συμμετοχή στην ανάλυση, σχεδιασμός, ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογής «Διαχείρισης Τραπεζικών Θυρίδων» (Safe Boxes) (Power Builder v6.5, SYBASE 7)

ΕΡΓΟ:

5.Ι.Ι.Ε.Κ. ΩΜΕΓΑ

01/10/1995 έως 31/12/1997

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Καθηγητής σε σπουδαστές με ειδικότητες «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής» και «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα»

Εισηγητής και υπεύθυνος για την οργάνωση σεμιναρίων για την εκπαίδευση των καθηγητών της σχολής σε INFORMIX-4GL και το RDBMS v.4.0

ΕΡΓΟ:

6.ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ

01/06/1992 έως 31/08/1996

DIRECTOR of SOFTWARE PRODUCTION

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Υπήρξα Διευθυντής παραγωγής της εταιρίας και είχα στην ευθύνη μου τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας Open*Financials με τη χρήση Power Builder ως client εργαλείο και SYBASE ή/και MS Sql Server ή/και ORACLE ή/και ως RDBMS.

Αποκλειστικός υπεύθυνος για το σχεδιασμό του Ofin που εντάσσεται στην αγορά των ERP προϊόντων και επικεφαλής της ανάπτυξης που έγινε στη πλατφόρμα Open*Financials. (ERP / Enterprise Applications Systems )

Όλες οι εμπορικές ή/και custom εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την εταιρία, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν πάνω στη πλατφόρμα Open*Financials.

ΕΡΓA:

7.EPSILON SYSTEMS AE

01/05/1990 έως 31/05/1992

SOFTWARE DEVELOPER

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Σχεδιασμό και ανάπτυξη λογισμικού κάθετων λύσεων για τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σχεδιασμό και ανάπτυξη λογισμικού κάθετων λύσεων για επιχειρήσεις επεξεργασίας νήματος.

Σχεδιασμό και ανάπτυξη λογισμικού κάθετων λύσεων για επιχειρήσεις επεξεργασίας αλουμινίου.

Εκπαίδευση, συντήρηση και υποστήριξη των μεγάλων έργων της εταιρίας.

ΕΡΓΑ:

FANCO ΑΕ (APT Work Bench, SYBASE, SCO Unix )

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (APT Work Bench, SYBASE, AIX UNIX )

Συνεταιρισμός Υπαλλήλων Εμπορικής Τράπεζας (APT Work Bench, SYBASE, SCO Unix )

ΑΛΦΙΝ ΑΕ (APT Work Bench, SYBASE, Novell)

8.ADDAX ΑΕ Σύμβουλοι Οργάνωσης, Θυγατρική Εταιρία της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

01/07/1988 έως 30/04/1990

SEMINAR ASSISTANT

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Σχεδιασμό και ανάπτυξη του προϊόντος Open*Financials που εντάσσεται στο χώρο των ERP συστημάτων.

Εκπαίδευση, συντήρηση και υποστήριξη των μεγάλων έργων της εταιρίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΧΟΛΕΣ ΚΟΝΤΟΛΕΦΑ

1981 - 1982

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΩΝ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ

ΕΛΚΕΠΑ

Data Structure 1989 (Ώρες 30)

Procedural Programming

1989 (Ώρες 50)

Mathematical, Algebra tables

1989 (Ώρες 40)

Artificial Intelligent

1989 (Ώρες 40)

Data Base Systems

1990 (Ώρες 50)

Networks & Data Communications

1990 (Ώρες 50)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Member of International Institute of Business Analysis (IIBA)

ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Expertise in development with PowerBuilder v7.0 και v8.0 (Software Development). In detail :

I used PFC’s standards and classes provided from powersoft

I created many different ancestors one for each framework category. For example, a window ancestor for master table manipulation, another one for master-detail, another one for detail-detail and so on.

These ancestors use Powerscript as an object-oriented programming language. Visual and non-visual objects created by inheritance from pfcs and my ancestors-extensions, so they keep polymorphism, and encapsulation and leverage pre_existing code.

The DataWindow which is the key component of PowerBuilder.

Expertise in analysis and designing with Power Designer (Business Analyst). I used :

Models and diagrams for Requirements analysis.

Business Process Modeling (ProcessAnalyst) supporting BPMN

Data modeling (works with most major RDBMS systems but in my case for Sybase ASE 15.0)

Data Warehouse Modeling (WarehouseArchitect for SYBASE IQ)

Object modeling (UML 2.0 diagrams)

Code generation (PowerBuilder, Java, C#, VB .NET) for prototyping

Report generation for prototyping

The tool supports Simul8 to add simulation functions to the BPM module to enhance business processes design.

XML Modeling supporting XML Schema and DTD standards

Visual Studio 2005 / 2008 addin

Experience of SYBASE ASE database administration (Database Administrator). More analytical :

Expertise in writing inside database code for work flow per complex and composite process.

Strong experience in writing sql code, scripts and batches in Transact-Sql ( T-SQL ), triggers and stored procedures.

Strong experience in Query Optimization

Experience in Performance Tuning via redefine CPU, memory, I/O, disk space

Experience in troubleshooting and resolving database integrity problems, resolving objects locks from blocking and deadlocking, security issues, etc

Good knowledge of DBCC commands, backup and restore to physical device and/or to raw device ( dump to, load from )

Good knowledge of Microsoft SQL Server database administration. More analytical :

Strong experience in Query Optimization

Experience in troubleshooting and resolving database integrity problems, resolving objects locks from blocking and deadlocking, security issues, etc

Good knowledge of DBCC commands

Expertise in Project Management (Project Manager). I’ am following the below method :

Stakeholders Register –This document contain details of all individuals who are impacted or affected by the project in any capacity and have a stake in the project. Also state their roles, department, contact information, committee etc.

List of all team members – This document state all the members of the project team working on the delivery side. Level of involvement, work packages /tasks assigned, responsibilities, authority and hierarchy also included.

Meeting minutes – After conclusion of each meeting there was either a conclusion or a pending state of matters that must need to be documented. The documents basically include the meeting details as well as highlights, outcomes, decisions, concerns, change request, risks etc. that were discussed.

R.A.I.D Document- This document have sections for documenting and maintaining risks, assumptions, issues and decisions logged throughout the project lifecycle.

Detailed Project Schedule – Gantt charts in Microsoft Project with the timelines mapped across various activities.

Team Calendars – This is for my team’s calendar where resources marked their planned vacation, section meetings, training, jury duty, conferences, family/medical leave, flex hours and all corporate holidays. This helped to avoid being caught off-guard and especially when my project is on tight schedule and was transitioned into critical activities.

Requirements Traceability Matrix (RTM) - One of the important documents that stand out during project planning is the requirements traceability matrix (RTM). It is the heart of requirements collection phase and is a very effective document for maintaining, tracing and implementing the requirements as the project progresses.

Budget Status Reports – This document stated the breakdown of effort hours booked by my resources, high level project effort hours, translated budget in amount, remaining budget, and burn rate.

Weekly Status Dashboard/report – This deck contained project status reports like important updates, status color (for ex-green= on track, red= delayed with issues, black=on hold), work accomplished in previous week, planned activities, important upcoming meetings, milestones, project stage etc.

Very knowledge and experience in UNIX Operation System (AIX, SOLARIS ) and shell scripting

Good knowledge of Windows and scripting & Microsoft Office

Expertise in writing RM COBOL, MS COBOL ACU COBOL and Micro Focus COBOL

ΓΛΩΣΣΕΣ

Μητρική Γλώσσα: Ελληνικά

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά (Πολύ καλά)



Contact this candidate